Eliminați în sferturile de finală

Juniorii de la LPS Bihorul au ratat calificarea în semifinalele Campionatului Național U19 și rămân cu satisfacția de a fi atins faza sferturilor de finală.

CSM Reșița a fost echipa mai insistentă, care încă din start a pus presiune pe careul advers, dar defensiva orădeană a rezistat cu brio. Cu o apărare ermetică, LPS a avut câteva zvâcniri în ofensivă, iar în minutul 12 Pele a scăpat singur în lateral și talonat de un fundaș a șutat pe lângă. Pe fondul dominării teritoriale a oaspeților, orădenii au recuperat un balon, iar Raul Țepele a pătruns în careu și a șutat la colțul scurt (1-0). Același Țepele a creat pericol în careul advers, dar șutul său a lovit plasa laterală.

Reșițenii au avut o posesie covârșitoare și în partea a doua, când au reușit să-și creeze și ocazii de a egala prin R. Mihaly (50) și A. Ursu (55), la reluarea cu capul a acestuia portarul Patrik Indrie având un reflex salvator. Defensiva supraaglomerată a gazdelor a cedat în minutul 60, când Patrick Canea a găsit o breșă și a egalat cu un șut din 12 metri (1-1). Șapte minute mai târziu, Pele a fost aproape să profite de o degajare greșită a portarului advers, însă șutul său nu a prins poarta. Indrie a mai salvat o dată față în față cu Ursu (68), după care LPS a rămas în inferioritate din minutul 83 când Nicoruț a fost eliminat pentru cumul de galbene. După cele 90 de minute s-a trecut la loviturile de departajare, unde șansa le-a surâs pentru prima dată orădenilor. Indrie a apărat al treilea penalty al oaspeților, executat de Mihaly, însă căpitanul Mailinger a țintit transversala și avantajul s-a risipit. Reșițenii au transformat, iar Paul Mereu a parat șutul lui Mada. Cu scorul general 6-5, Reșița s-a calificat în semifinale, unde au mai ajuns ACS Târgu Mureș, Kinder Constanța și CS Mioveni, toate calificate după lovituri de departajare.

LPS BIHORUL – CSM REȘIȚA 5-6 (1-0, 1-1), după lovituri de departajare

Au marcat: Raul Țepele 31 / Patrick Canea 60

Au transformat lovituri de departajare: Trip, Hadade, Roșan, Hașaș / Domil, Canea, Ivașcu, Didu, Zarie

Au ratat: Mailinger, Mada / R. Mihaly

LPS Bihorul: Indrie – Hadade, Mailinger, Nicoruț, Pașcalău, S. Gondor, Trip, Bochiș (78 Mada), Țepele (69 Hașaș), Bagoly (60 Moza), Pele (69 Roșan). Antrenor: Dan Dobai

CSM Reșița: Mereu – Bălă, Dancea, Gurin, Zarie, Canea, Ivașcu, R. Mihaly, I. Doană, Didu, A. Ursu. A mai jucat Domil, Antrenor: Leo Doană

Eliminări: Nicoruț 83 / –

Arbitri: Victor Hurducaș (Iclod) – Claudiu Giorgiu, Janos Tasnady (ambii din Cluj-Napoca).